Tänä vuonna meillä tulee albumi joulun odotuksesta, vähintään yksi kuva joka päivältä. Tarkoitus olisi tehdä sitä esikoisen kanssa yhdessä, saa nähdä miten herraa jaksaa kiinnostaa. Viikon inspiksessä piti yhdistellä kahta tai useampaa kuvaa, ja rouva laittoi täällä photoshopaten ja teki tähän joulunodotukseen kannen.

Albumin koko on vielä hieman mysteeri, saattaa olla että tätä täytyy vielä hienosäätää. Jonkin verran tässä oli työtä ja meinasin hyödyntää samaa kuvaa myös joulukorttien mukana lähteväksi perhepotretiksi, joskin ilman tekstiä.

Eli ensin on akvarelleilla piirretty kuva (tasoa ekaluokkalainen, mutta allekirjoittaneen piirtelytaidot on suhteellisen hukassa..). Sitten on jokaisesta lapsesta oma valokuva, josta siis rajattu tähän vain se lapsen osuus. Alunperäinen tarkoitus oli laittaa minusta ja puolisosta samaan malliin kuvat, mutta päädyin ottamaan kuvan meidän seepia sävyisestä hääkuvasta/taulusta jota juuri kukaan sukulainen ei vielä ole nähnyt. (Ja näin säästyimme itse tälläytymiseltä ja poseeraamiselta -ovelaa.) Kuvan kehykset on ilmaisesta digipakista. Ja viime silauksena sijoitin ikkunaan näkymän meidän olohuoneen ikkunasta. Pieni lumilisä ei ehkä olis ollut pahitteeksi, mutta näin tänä vuonna.

Lasten mittasuhteet on tarkoituksella ihan mitä sattuu, mutta tuo leijuva vauva hivenen itseä häiritsee. Tähän hätään en keksinyt miten loisin varjon, joten leijukoon mokoma tänä jouluna. CS5:n pikavalintatyökalu on ihan huippu, jopa tällainen hätähousu viitsii luoda hankalan mallisia aluevalintoja, kuten tässä nämä lapset.