Kenen idea sitten onkaan ollut hankkia lapsiperheeseen valkoinen sohva, en tiedä, mutta idea osoittautui varsinkin kesällä hivenen ontuvaksi. Jopa käsinoja oli muutama viikko irrotettavien päälisten pesun jälkeen aivan kaameassa kunnossa, joten jotain piti kehitellä.

Tuli taskupussukka vanhoista farkuista. Itse asiassa tämä pussukka on hautonut mielessä jo pitkään, mutta taas vaati jonkin kimmokkeen että sen sai aikaiseksi.

Ensin leikkelin farkut epämääräisen muotoisiksi paloiksi, riippuen vähän siitä miten niissä oli kulumaa. Sitten palasia päällekkäin ja siksakkaus. Pesun ja silityksen jälkeen leikkasin sen siihen kokoon mitä pussukkaan ajattelin sekä asettelin taskut.

Näihin tuli kaksi taskua, plus tuo oikea takatasku. Toinen tasku on leikattu siten farkuista ettei oikealle takataskulle tarvinnut tehdä mitään vaan se kulki tuohon mukana. Sitten vähän ompelukoneen koristeommelta ja oranssi lanka joilla koristelin ensin taskujen yläosan ja kiinnityksen jälkeen myös keskeltä.

Kääntöpuoli on vanha valkoinen pussilakana, mutta onneksi farkku oli sen verran jämäkkää että ei tarvinnut tukikankaita tai -huopaa. (Vaimitäsenyton) Reunat laitoin koristeompeleella niin valkoinen tausta ei käänny niin paljon näkyviin.

Ja koska vaan niin tykkään farkkujen rouheudesta laitoin sohvan puolelle "koristeeksi" vielä palan vyötärökaitaletta että sain siihen tuon merkinkin. Paikallaan pussukka pysyy pituuden ansiosta, sillä se jää aika paljon istumatyynyn alle. Tämän taskut söi heti kaukosäätimet pöydiltä maleksimasta =) Ja jos se vähän suojaisi tuota käsinojaa likaantumiseltakin.