Tunikatehtailu jatkuu kun ei meinaa kaapista montaa vaatetta päälle mahtua.

Tämä siis minulle, koko 38 + mahavaraa.

kansikuva

Raglanhihaisen paidan kaava Joka tyypin kaavakirja kakkosesta. Leikkasin kaavan poikka rinnan alta ja lisäsin alaosaan hivenen leveyttä. Siitähän sitten tuli juurikin sellainen kammoksumani mammateltta, että laitoin rinnan alle saumaan framilonin, nyt sitä kehtaa pitää päälläkin.. Pääntie ja kädensuut Foe:ta ja vaikka hihat on pitkät ne taitaa enemmän olla ylhäällä kun hihansuu on niin mukavan napakka muttei kireä. Kangastukussa tosi kivat värivalikoimat näitäkin! Kangas on paikallisesta kangaskaupasta yllärilöytö.

Ja pikkuneidille tietty samasta kankaasta.

Tunikan kaava (n 90cm) on jostain raglanhihaisen paidan kaavasta tuunattu. Neidin legginsien kaava on Ottobren ja Lingon&Blåbärin legginsien yhdistelmä, aivan loistavat tuli! Kangas on jonkun vanha joustofroteelakana ja nämä pökät päätyi neidin lempikastiin. Ne on ilmeisesti niin ihanat ja mukavat päällä. Piti sitten toisesta lakanasta tehdä pojallekin housut.

Ekan kerran tein puolikuun malliset taskut sivusaumasta, ihan jees ja voipi olla että teen toistekin. Etulahkeeseen tein pystyvekin että olis vähän jotain mokomissa lakanahousuissa. Poikakin tykästyi näihin kovin, on kuulemma tosi lämpöset ja mukavat, mutta minusta kangas on pojan käyttöön sen oloista ettei kesäoloissa pihalla ainakaan kestä mitään kiipeilyä ja muuta raisumpaa aktiviteettia. Että otetaan näistä kaikki ilo irti niin kauan kun pitää käyttää ulkohousuja.