Kello lyö kymmentä ja emäntä pilkkii sohvalla.. Yhtäkkiä hän havahtuu ja toteaa että nyt on äkkiä pakkopakkopakko keksiä käsiin joku käsityö ettei vaan nukahda tähän. Muttamutta, mitään työtä ei ole kesken eikä mihinkään järkevään ole varattu lankojakaan. Siispä alkaa kuumeinen tonkiminen lankavaraston kimpussa. Emäntä pyörii lankavaraston ja ohjelehtien väliä kuin eksynyt pikku hilleri; silmissä lasittunut ja vauhkoontunut ilme. Ja mies seuraa vierestä silmiään pyöritellen..

No jotain sieltä sitten löytyikin, ja emäntä jaksoi virkkuukoukun kanssa valvoa vielä reilun tunnin verran ;)

Lankana Novitan Papagena, koukku ja puikot nro 4. Aloitin neidin pontson virkkauksesta, sitten jäi virkkaus päälle ja tuli pontso nukellekin. Viimeiseksi vielä säärystimet.

Säärystimiä olen kaivannut jo viime syksynä. Niille on käyttöä varsinkin kauppareissuilla kun päällä on vain takki ja hame, saapahan jotain lämmikettä jaloille. Nuken pontso oli hyvä idea, on edes joku vaate minkä 2v saa itse puettua ja riisuttua vauvallensa.

Eilisilta meni varrasvirkkaus -kurssilla. Olipa kivaa! Näin tuli menetettyä neitsyys käsityökurssien suhteenkin, ja ehkä jollain toisella aiheella uudestaan. Tähän mennessä kaikki tekniikat on tullut opeteltua itse, toiset ehkä enemmän kantapään kautta kuin toiset, niin kiva kerrankin saada heti varmalla otteella valmista. Tästä aiheesta luultavasti myöhemmin lisää, huivia pukkaa =)